Köpa trampmaskin till kontoret?

Tänkte i detta inlägg kort ta upp lite problem man kan stöta på när man jobbar på kontor och är stillasittande en stor del av dagen.

Jag jobbar ofta långa tider framför datorn och får väldigt lite motion då. Ett alternativ är att gå ut och gå långa promenader, men då förlorar jag dyrbar tid. Det jag därför funderar på är att köpa in en trampmaskin att ha på mitt kontor.

Fördelar med en trampmaskin

En trampmaskin kan också kallas för stepmaskin. Den största fördelen är i vilket fall som helst att du kan få motion samtidigt som du är stillastående. Jag har justerbara skrivbord och står och jobbar ungefär halva dagen. Att då ibland använda trampmaskinen kommer nog att göra underverk för min hälsa! För jag kan erkänna att kontorsjobbet har satt sina spår på min 41 åriga kropp. Jag skulle behöva gå ner minst 5kg, gärna så snabbt som möjligt också.

Bara ge dig ut och träna, kanske ni säger. Visst det kan man göra men dels tycker jag det är sååå tråkigt och dels har jag inte mycket tid. Satsar hellre på min karriär än träning. Men att åtminstone hålla sig hälsosam kan jag tycka är bra. Och där passar ju en trampmaskin in perfekt!

Bara ett tips till er andra kontorsråttor!

Detta kan man ju också göra, men tidskrävande och tråkigt.

Detta kan man ju också göra, men tidskrävande och tråkigt.